maanantai 12. marraskuuta 2012

Australian makuja

Australian makuja alkulautasella

Paikallisia elukoita on yllättävän vaikea löytää ravintoloiden menuilta.  Googlettamalla onnistuimme kuitenkin Brisbanesta löytämään paikan jossa oli erityinen lajitelma paikallisia makuja: Tukka Restaurant.  Kyse oli fine dining ravintolasta, jossa kävimme syömässä heidän seitsemän ruokalajin maistelumenun.  Alkutervehdyksen ja paikallisten marjojen ja lihojen maistelulautasen jälkeen tulikin eteen niin krokotiilia, opossumia, kengurua kuin emuakin.  Alla kustakin tarkemmin.


Krokotiili:  Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, krokotiili maistuu kanalta.  Ohuina siivuina sitä on lähes mahdoton erottaa, kun molemmat ovat vaaleaa ja melko mietoa lihaa.  Paksumpana palana krokotiilin havaitsi kiinteämmäksi ja ehkä hivenen maukkaammaksi.

Krokotiili sopi erittäin hyvin vesimelonin ja limekastikkeen kanssa.


Opossumi:  Tuoksu ja maku muistuttaa yllättäen ankkaa, jossa ehkä hieman maksan vivahdetta.  Rakenne on kuitenkin lähempänä jänispataa.






Kenguru:  Muistuttaa monessa mielessä nautaa, mutta siinä on hyvin selkeä ominainen makunsa taustalla – ehkä vähän samaa kuin hevosessa.  Erinomainen liha jolla voisi naudan korvata minä päivänä hyvänsä.

(Kenguru oli niin houkuttelevaa että kuva unohtui ottaa kuin vasta puolivälissä...)



Emu:  Tämä olikin paras kaikista, liha oli todella pehmeää ja mehevää.  Liha oli tummaa, muistutti jotain riistalintua kuten metsoa.  Sen voisi myös sekoittaa johonkin todella laadukkaaseen osaan naudasta.  Raadin valinta ja testivoittaja.





1 kommentti:

  1. Kengurussa on se hyvä puoli, että siinä on kai joku 4% rasvaa ja sitä saa suht halvalla Suomesta. Tein sitä joskus kotona ja hyvää se oli, vaikka varmaan siellä kaukana se tehdään vähän tuoreemmista aineista...

    VastaaPoista