Australian makuja alkulautasella |
Paikallisia elukoita on yllättävän vaikea löytää
ravintoloiden menuilta. Googlettamalla
onnistuimme kuitenkin Brisbanesta löytämään paikan jossa oli erityinen
lajitelma paikallisia makuja: Tukka Restaurant.
Kyse oli fine dining ravintolasta, jossa kävimme syömässä heidän
seitsemän ruokalajin maistelumenun.
Alkutervehdyksen ja paikallisten marjojen ja lihojen maistelulautasen
jälkeen tulikin eteen niin krokotiilia, opossumia, kengurua kuin emuakin. Alla kustakin tarkemmin.
Krokotiili: Niin
kliseiseltä kuin se kuulostaakin, krokotiili maistuu kanalta. Ohuina siivuina sitä on lähes mahdoton
erottaa, kun molemmat ovat vaaleaa ja melko mietoa lihaa. Paksumpana palana krokotiilin havaitsi
kiinteämmäksi ja ehkä hivenen maukkaammaksi.
Krokotiili sopi erittäin hyvin vesimelonin ja limekastikkeen kanssa.
Opossumi: Tuoksu ja
maku muistuttaa yllättäen ankkaa, jossa ehkä hieman maksan vivahdetta. Rakenne on kuitenkin lähempänä jänispataa.
Kenguru: Muistuttaa
monessa mielessä nautaa, mutta siinä on hyvin selkeä ominainen makunsa
taustalla – ehkä vähän samaa kuin hevosessa. Erinomainen liha jolla voisi naudan korvata minä päivänä hyvänsä.
(Kenguru oli niin houkuttelevaa että kuva unohtui ottaa kuin vasta puolivälissä...)
Emu: Tämä olikin
paras kaikista, liha oli todella pehmeää ja mehevää. Liha oli tummaa, muistutti jotain riistalintua
kuten metsoa. Sen voisi myös sekoittaa
johonkin todella laadukkaaseen osaan naudasta. Raadin valinta ja testivoittaja.
Kengurussa on se hyvä puoli, että siinä on kai joku 4% rasvaa ja sitä saa suht halvalla Suomesta. Tein sitä joskus kotona ja hyvää se oli, vaikka varmaan siellä kaukana se tehdään vähän tuoreemmista aineista...
VastaaPoista