perjantai 9. marraskuuta 2012

Takaisin autokouluun

Vasemmalla ajamiseen tottuminen on kuin olisi jälleen autokoulussa. Vähän hermostuttaa, tarkkailee kaikkea ja vierestä tulee jatkuvasti ohjeistusta. Kaistoitusta ja kääntymissääntöjä on pystynyt pohtimaan etukäteen, mutta jotkin syvälle juurtuneet tavat ovat tulleet yllätyksenä.

Yksi tällainen on kaistalla pysyminen. Oma päänsisäinen autopilot on tottunut pitämään itsensä noin kolmasosan kaistan vasemmasta laidasta. Ajaminen sujuu ongelmitta niin kauan kuin siihen keskittyy, mutta jos hetkenkään miettii mitään muuta asiaa, auto alkaa ajautua vasemmalle.

Toinen tiukassa oleva automaattireaktio tulee suoralta tieltä oikealle kääntyessä. Siinä ylitetään vastaantulevien kaista, mutta vaikka kuinka on katsonut ettei edestä tule ketään, sitä vaistomaisesti kurkistaa olan yli - ettei kukaan olisi tulossa kaistaa väärään suuntaan.

Parin päivän ja muutaman sadan kilometrin jälkeen näihin on alkanut tottua, eikä asiaa enää juuri edes mieti. Jännityksellä odotamme millaista on palata koti-Suomen liikenteeseen...

(Kirjoittanut Sampo)

1 kommentti:

  1. Telkkarissa näkyi kun joku ajoi tien oikealla puolella ja se näytti oudolta, pelottavaa...

    VastaaPoista