keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Delfiinejä ja valaita!

Täällä on paljon ihania otuksia. Tämä postaus kertoo merenelävistä. Olemme käyneet nyt parilla eri risteilyllä pitkin rantaa katsomassa eri otuksia. Ensimmäinen reissu oli Sydneyn rannikolla. Tällöin nähtiin ryhävalaita. Ne ovat käyneet Australian rannikon lämpimissä vesissä pohjoisessa synnyttämässä ja nyt matkaavat poikastensa kanssa takaisin etelään.
Reissulla nähtiin ainakin viisi valasta. Ei tarvittu mennä kuin reilu puolentunnin matka poos satamasta ja pitkin rannikkoa. Valaista poikanen kävi paljon useammin hengittämässä kuin sen seurassa olleet kaksi aikuista niin niitä oli helppo seurata kun näki poikasen.
Valaita. Vähän huono kuva, mutta hienoja videoita kyllä saatiin. 


Takaisin matka oli aika keinuva ja aallot olivat melko isoja. Laiva kokokin pari valtavaa aaltoa joiden seurauksena baarissa jääkaapit kaatuivat ja kamala kasa olutpulloja niiden mukana lensi maahan. Eli tälläkin risteilyllä olo oli kuin ruotsinlaivalla: päässä keinuu ja kaikkialla haisee kalja.
Toinen risteily oli Port maquieriessa jossa menimme katsomaan delfiinejä. Niitä asustelee muutama sata ihan sataman vieressä. Tälläkin reissulla näimme pari delfiiniä. Niitä oli helpompi seurata kuin valaita, koska ne hengittävät useammin pinnassa.



Koska delfiinit on kivoja niin kävimme sitten vielä tänään Coffs harbourin pet porpoise poolilla, jossa osallistuimme delfiiniuinnille. Se oli aivan paras kokemus koskaan. Ryhmässämme oli neljä sekä ohjaaja ja 7-vuotias delfiini Bella. Bella oli syntynyt tuolla, mutta sen äiti oli tuotu vahingoittuneena aikanaan pet purpoise poolille hoidettavaksi ja se oli sitten jäänyt sinne. Ohjaaja kertoi paljon delffiineistä ja Bella antoi rapsuttaa mahaansa ja näytti temppuja. Sille sai myös antaa herkkuja kuten kaloja ja mustekaloja. Lopuksi saatiin sitten vielä poseerata oikein hienosti sen kanssa.



Pet porpoise poolilla oli myös paljon muita mereneläviä, joista suurin osa tulee sinne jotenkin vahingoittuneena. Näimme myös hylkeiden hienon esityksen ja halukkaat saivat hylkeeltä suukon :)

Nyt on vaikea pistää tätä päivää paremmaksi. Oli kyllä niin kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti